Altijd al de Kung-Fu in je gehad?

De meeste jongens en tegenwoordig ook meisjes kiezen voetbal als hobby. Naast voetbal zijn de sporten tennis, hockey en basketbal één van de grootste sporten die uitgeoefend worden. Tevens zijn er ook sporten die helemaal niet zo populair zijn. Sporten als honkbal en squash zijn bijvoorbeeld helemaal niet zo populair. Dit geldt ook voor de vechtsporten die er allemaal zijn. Nu is judo een van de grootste vechtsporten, maar sporten als Kung-FU, karate en taekwondo zijn daarentegen helemaal niet zo populair. Het zijn specifieke sporten met ieder zijn eigen doel. Velen zullen denken dat taekwondo en karate hetzelfde is, terwijl er een groot verschil in is te vinden. Hieronder zul je zien welke verschillen er nu zijn tussen karate en taekwondo.

Karate

Karate is een vechtsport waarmee verschillende stoot- trap en afweer bewegingen worden gerealiseerd. Het is een vechtsport waarmee je door middel van het gebruiken van handen en voeten jezelf kunt verdedigen. Ook zijn er verschillende wedstrijden en is het in landen als India en China erg populair. Langzamerhand begint het in Europa ook een steeds grotere sport te worden en is er steeds meer interesse.

Taekwondo

Taekwondo is net als karate een sport die vooral geschikt is voor zelfverdediging. Tijdens lessen leer je jezelf om zelfverzekerder te zijn en om sterk in je schoenen te kunnen staan. Taekwondo is dus eigenlijk helemaal geen vechtsport, maar een sport die zich vooral op de persoonlijkheid richt. Met taekwondo sla je bijvoorbeeld houten planken door tweeën en doe je nog veel meer om jezelf sterker te maken. Dit wordt gedaan door middel van de zogenaamde breekplanken taekwondo. Vooral voor kinderen is taekwondo een erg goede manier om zichzelf sterker in hun schoenen te laten staan. Taekwondo wordt alleen tijdens lesuren uitgevoerd, maar maakt iedereen een stuk zelfverzekerder!

Waar koop ik mijn materiaal?

Nu zijn er natuurlijk niet zoveel mensen die deze sporten uitoefenen, maar de materialen zijn wel gewoon goed te verkrijgen. Op https://www.bestfightshop.nl/ is er bijvoorbeeld een erg groot aanbod voor vechtsporten. Van breekplanken tot judopakken, het is er allemaal te vinden. De webshop heeft een goede levering en pakketten boven de €45 worden zelfs gratis bezorgd.

Deze webshop wordt door vele mensen aanbevolen voor de goede service en de eerlijke prijzen. Ben je al overgehaald om te starten? Haal dan nu snel je spullen en begin deze week nog met het uitoefenen van jouw sport!

 

Geef een reactie