Last minutes, ben je nou wel of niet voordeliger uit?

Het wordt vaak gezegd, dat wanneer je een last minute boekt je goedkoper uit bent. Maar is dat ook in de praktijk zo? Daar wordt regelmatig de twijfel getrokken. Maar je bent daadwerkelijk vaak goedkoper uit. Het is alleen niet altijd het geval. Je hebt namelijk ook het nadeel erbij dat je redelijk weinig keus hebt met waar je uiteindelijk terecht komt. Nou is dit vaak niet een groot probleem wanneer je met vrienden op vakantie gaat, maar ben je onderdeel van een redelijk jong gezin, dan kan dit soms erg nadelig zijn.

Een last minute met vrienden.

Een last minute met vrienden kan best een handige oplossing zijn. Ben je met een niet al te grote groep en heb je op het laatste moment ervoor gekozen om samen op vakantie te gaan, dan is een last minute ideaal. Zolang je een zwembad bij het hotel, of appartement hebt, en je kan zo richting winkels of uitgaansgebieden dan maakt het niet veel uit waar je zit. Met jouw vrienden maak je het uiteindelijk overal wel gezellig en leuk.

Een last minute als jong gezin

Een last minute met een jong gezin is een ander verhaal. Je stelt meer eisen aan de accommodatie dan je eerst altijd deed. Want is de accommodatie wel kindvriendelijk genoeg? Of is de accommodatie wel rustig genoeg en niet tussen de uitgaande jongeren? Het is ook altijd wel fijn als er bij de accommodatie een kinderzwembad aanwezig is. Want om ze gelijk het diepe in te gooien is ook zo iets.

Denk er daarom altijd goed over na of een last minute in jouw situatie wel zo ideaal is. Je bent er soms wel wat goedkoper aan uit. Maar wanneer de accommodatie niet voldoet of wanneer je hier toch wat eisen aan hebt, dan wordt het een lastiger parket.

Maar bedenk wel, een last minute kan altijd jouw het ultieme gevoel van vakantie geven. Dus wil je er toch nog even tussen uit dit jaar, dan is het helemaal niet erg om een last minute te boeken. Het ligt meer aan de situatie of dit ideaal genoeg is voor jou.

Maar ben je daarentegen toch niet van plan om 3 volle weken weg te gaan, ook dan heb je meer keuze bij de accommodaties. Een tip, als ik die toch nog mag geven, oriënteer altijd goed van te voren. Wie weet wat je tegen komt en boeken is zo gedaan. Maar het zoeken naar vakanties blijft toch altijd leuk.

Geef een reactie