Je kledingkast uitmesten is een fijne klus

Bij een lekker klusje denk je vast niet direct aan het opruimen van je kledingkast. Maar toch, als je er goed over nadenkt, is het dat wel. Want je kiepert het oude eruit om ruimte te maken voor het nieuwe. Je oude kleding, die je toch niet meer aan trekt, neemt veel meer ruimte in dan dat je zou denken. Want wat is nou één polo shirt? Nou, als je dat shirt naar de kledingbak brengt, heb je al snel weer ruimte voor een mooi nieuw shirt. Out with the old, in with the new! Buiten dat is het uitmesten van je kledingkast natuurlijk altijd een goede reden om weer eens lekker te gaan shoppen.
Polo shirt

Lekker opruimen en denken aan anderen

Als ik mijn kast ga opruimen, dan denk ik bij ieder kledingstuk dat ik niet meer draag aan mijn vriendinnen. Kunnen zij hier nog iets mee? Deze kledingstukken gaan allemaal in een aparte tas. Zijn de kledingstukken die ik weg doe totaal niet meer van deze tijd? Dan breng ik ze (goed verpakt) naar de kledingbak. De kleding die hier in terecht komt wordt gewogen en dan per kilo verkocht om nieuwe grondstoffen van te maken. De opbrengsten van de kledingbak gaan, in ieder geval bij ons op het dorp, naar het goede doel. Zij zorgen er dan weer voor dat het geld besteed wordt aan mensen die wel eens iets extra’s kunnen gebruiken. Zo werk ik dus met het uitruimen van mijn kast mee aan een beter milieu én aan een betere maatschappij.

Opgeruimd staat netjes, tijd voor nieuw!

Heb je je kledingkast helemaal opgeruimd en alles opnieuw opgevouwen en opgehangen? Dan zul je zien dat je flink wat plek over hebt voor nieuwe kleding. Die kun je natuurlijk van je vriendinnen krijgen, als zij hun kasten opruimen, maar je kunt ook eens lekker gaan shoppen. Voor dat shoppen hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Je kunt vanuit je luie stoel alles bestellen en fijn in je eigen huis gaan passen.

Kies voor de kleding van dit seizoen

Tip van de dag: als je een wat diepere kast hebt, kies er dan voor om de kleding van het seizoen vooraan te leggen en de kleding van de zomer achteraan. Natuurlijk kun je alles in dozen op zolder zetten, maar dan raakt je overzicht wat weg. Door alle kleding in dezelfde kast te houden zie je in één oogopslag wat je nog nodig hebt.

Geef een reactie