Sporten, maar gevoelig voor blessures?

Sporten is gezond, dat is een feit. Maar niemand is uitgesloten van een blessure. Dat is nou eenmaal zo. Want ja wie heeft nooit is zijn arm, knie of een ander lichaamsdeel hard gestoten? Of net je enkel verzwikt of een steek gekregen in je pols. Het is volkomen normaal, maar niet altijd even fijn.

Het kan altijd voorkomen, een blessure. Helaas is dit niet altijd fijn, maar het kan gebeuren. Want een ongelukje zit in een klein hoekje. Helaas komt het ook weleens voor dat je er gevoelig voor bent. Want ja, heb je al eens een blessure gehad, dan is de kans groot dat je het nog een keer oploopt.

Nou is het niet zo dat je dan moet stoppen met sporten, want met de juiste bescherming kan jij gewoon nog de sport beoefenen. Let er wel op, dat je altijd rekening moet houden wanneer je een blessure hebt. Gelukkig zijn er altijd braces, die jou ondersteunen bij het sporten.

Kniebrace

Tijdens veel sporten, zoals rennen, springen, cardio of gewichtheffen, komt er druk te staan op de knieën. De kans is daarom groot dat er hier een blessure ontstaat, maar geen nood! Er zijn verschillende braces om jouw knieën te ondersteunen tijdens het sporten.
Er bestaat een kniebrace die helpt wanneer jij last hebt van reuma of zwellingen. Zo zijn er ook braces die ondersteuning bieden wanneer er last is van een kneuzing, verstuiking of overbelasting.
Zo zijn er verschillende categorieën maar toch voor elke categorie een brace.

Polsbrace

Doe jij meer aan een sport als tennis, handbal of volleybal? Dan is de kans er dat je een blessure krijgt aan je pols. Ook hier zijn er verschillende braces voor. Want heb jij jouw pols overbelast, verstuikt of een kneuzing gehad. Dan is het gebruiken van een polsbrace niet overbodig. Zo kan ergere schade uitgesloten worden.

Ben je niet helemaal overtuigd of een brace de juiste oplossing is? Vraag dan altijd even wat advies bij jouw dokter of fysiotherapeut. Zij kunnen goed zien, en jou vertellen, welke brace voor jou goed is of welke juist totaal niet. Zo kan er minder snel een verkeerde keuze gemaakt worden.
Want kies je de verkeerde brace, dan krijg je niet de juiste ondersteuning waardoor een blessure toch dichterbij is dan je denkt. Vraag daarom bij twijfel altijd advies aan een expert.

Zo kan iedereen sporten met wat extra bescherming.

Geef een reactie