Zon, zee, strand en de juiste beachvlag

Wat een heerlijke zomer was het toch! Ik en mijn maten gingen er regelmatig op uit om heerlijk te flaneren over de boulevard van Zandvoort of te feesten in 1 van de vele strandtenten die Bloemendaal rijk is. Een paar van ons zijn doorgewinterde bezoekers van deze clubs op het strand, maar een tweetal maten van mij waren er nog nooit geweest. Nu hadden wij met zijn allen afgesproken bij een bepaalde strandtent en aangezien zij geen herkenningspunten hadden, spraken we af bij de grote beachvlag waarop een bijzonder mooie dame geprint was. En dat heeft gezorgd voor een anekdotische avond!

Mijn vrienden

Ik zal je even kort wat vertellen over mijn vrienden. We noemen ze voor het gemak even Piet en Klaas. Nou, Piet en Klaas zijn echt typische provinciaaltjes. Ze komen bijna nooit in de stad, laat staan in een strandtent in Bloemendaal. Namen van strandtenten hoeven wij dus niet te noemen, want ze hebben er nog nooit van gehoord. Ze kleden zich in niet erg modieuze kleding met witte sokken er onder en ze kunnen zuipen als de beste. Neem het niet verkeerd, ze zijn geweldige gozers, maar ze snappen gewoon weinig van het moderne leven. Zodoende moest ik ze zeker 20 appjes sturen met een uitleg van hoe ze vanaf Groningen naar Bloemendaal moesten komen en vanuit Bloemendaal station, nog naar de desbetreffende strandtent. Nou zijn er een stuk of 8 strandtenten in Bloemendaal en heeft 1 daarvan een bijzondere beachvlag buiten staan. Op deze beachvlag staat een schaars geklede dame, dus ik dacht dat het een goed referentiepunt zou zijn voor hen. Daarom had ik gezegd: “We staan bij de blote dame voor de deur”. Dit is alleen niet zo gegaan zoals ik had gewild.

Bestemming: Beachvlag

Blijkbaar hadden Piet en Klaas al aardig wat biertjes op in de trein onderweg hierheen en waren ze al aangeschoten toen ze op het strand aankwamen. Ze gingen op zoek naar de beachvlag, maar blijkbaar waren ze onderweg vergeten wat ze aan het doen waren. Wat ze wel hadden onthouden was dat ze op zoek moesten naar een schaars geklede, sexy dame. Dus dat deden ze. Zodoende spraken ze elke schaars-geklede dame aan op het strand, wat nogal wat commotie opleverde. Niet alle dames waren hiervan gediend en zo ontstond er aardig wat chaos rondom mijn vrienden. Wij vroegen ons al af waar ze bleven en besloten ze te gaan zoeken. Toen we ze eindelijk vonden, zagen we ze proberen elke dame aan te spreken met de vraag: “Ben jij een strandtent?” Niet zo handig dus! We hebben ze snel weggesleept en ze meegenomen naar de club. Net op tijd voordat de vriend van 1 van de dames ze in elkaar wilde slaan. We hebben nog een hele leuke avond gehad, maar ik zal altijd onthouden: Je kunt beter je vrienden van het station ophalen dan ze een beachvlag als bestemming geven!

Geef een reactie