Waar loopt de vrouw tegenaan bij het kopen van sportieve damesschoenen?

Veel vrouwen zijn bezig met kleding, accessoires en schoenen. Uiterlijke verzorging is erg belangrijk en er goed uitzien is een must voordat je de deur uitgaat. Waar veel vrouwen echter tegenaan lopen zijn de damesschoenen. Hoewel ze zichzelf het liefst op elegante, mooie hakken of laarzen zien lopen, doet het vaak pijn, zitten ze oncomfortabel of wordt er geen rekening gehouden met de steunpunten van de voeten. Daarom komen vrouwen vaak tóch terecht bij platte schoenen, terwijl dit niet nodig is. Lees hier wat tips!

Zoek damesschoenen in een hogere prijsklasse

Hoewel deze tip ietwat gek klinkt, is het wel waarheid. Damesschoenen die iets boven het gemiddelde in prijs liggen zijn vaak kwalitatief beter. Het is een investering, dat zeker, maar het is ook een investering in jouw voeten. Damesschoenen zoals hakken en dergelijke zijn vaak hoog en onhandig. Daarom is kwaliteit van enorm belang. De damesschoen moet zo gemaakt zijn dat het de voet voldoende steun biedt en ook zorgt dat de lichaamshouding van de vrouw goed in balans blijft.

Zo neutraal mogelijke damesschoenen

Om het probleem van het weinig dragen van de (dure) damesschoenen uit te sluiten, is het wellicht een goede tip om te kiezen voor damesschoenen die in een neutrale kleur of van neutraal materiaal gemaakt zijn te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren wit, zwart en grijs. Deze kleuren passen over het algemeen bij elke outfit en bij elk accessoire. Op die manier zorg je ervoor dat je de damesschoenen voor bijna elke gelegenheid in ieder geval aan zou kúnnen doen. Heb je damesschoenen in de kleuren knalgeel, okergroen of babyblauw? Dan zijn ze vast heel erg leuk, maar zullen ze waarschijnlijk niet overal bij passen en zo belemmer je jezelf de mooie schoenen te kunnen dragen. Dat is zonde!

Een dikkere hak is het halve werk

Ook zijn dikke hakken onder de damesschoenen een absolute gouden tip. De dikkere hak zorgt ervoor dat de damesschoenen stabieler zijn en dat daardoor de enkels worden beschermd tegen het constante kneuzen en het door de enkels gaan. De dikkere hak voelt niet alleen stabieler, het ziet er nog steeds even stijlvol en elegant uit als iedere andere damesschoen.

Naast deze tips zijn er nog tig mogelijkheden om het dragen van damesschoenen gemakkelijker en comfortabeler te maken. Het is in ieder geval niet langer nodig om ze achter in de kast te stoppen! Ga opzoek naar een goed paar wat voldoet aan deze tips en je zult zien dat het dragen van prachtige, vrouwelijke damesschoenen een heel stuk gemakkelijker gaat!

Geef een reactie