Met behulp van deze vechtsporten ben je overal veilig!

De laatste tijd komt er erg veel vervelend nieuws naar buiten en lijkt het er steeds meer op dat je niet veilig bent op straat. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich hierdoor erg onveilig voelen op straat. Erg vervelend en het kan helaas ook belemmerend zijn. Als je bij jezelf merkt dat je tegenwoordig een stuk angstiger op straat loopt en hier graag verandering in wilt brengen, dan kun je kijken naar of een vechtsport niet iets voor jou is. Er zijn namelijk erg veel vechtsporten waar je leert om jezelf te verdedigen en waar je zelfvertrouwen flink van omhoog gaat. In dit artikel bespreken we de meest efficiënte vechtsporten voor zelfverdediging op straat. 

 

Braziliaans jiu jitsu is een kunst

Jiu jitsu is een vechtsport waarbij de nadruk ligt op grappling. Dit houdt in dat je leert hoe je op de grond moet vechten. Het is bij deze sport de bedoeling dat je een dominante positie krijgt over de tegenstander. Bij een wedstrijd win je als de tegenstander afklopt. Brazilaans jiujitsu wordt vaak ook afgekort als Bjj. De oorsprong van de gehele sport jiujitsu ligt in Japan. Naast dat bjj Den Haag een leuke sport op zichzelf is, wordt het vaak ook gebruikt bij MMA. 

 

MMA zijn meerdere vechtsporten bij elkaar

MMA is de afkorting van Mixed Material Arts. Zoals de naam al zegt is het een combinatie van verschillende soorten vechtsporten. Zo wordt er bij worstelen gebruik gemaakt van Braziliaanse jiujitsu en voor het staand vechten vechten van kickboks en taekwondo. Als je MMA goed beheerst dan ben je in staat om zowel staand als liggend goed te kunnen vechten. MMA Den Haag wordt ook weleens kooivechten genoemd. Dit omdat er bij een wedstrijd meestal ook in een kooi gevochten wordt. Het is een sport waarbij je wel tegen een stootje moet kunnen, maar als je de techniek eenmaal beheerst dan voel je je een stuk zelfverzekerder. 

Krav Maga is de sport om jezelf goed te leren verdedigen

Indien je echt puur op zoek bent naar manieren om jezelf te kunnen beschermen in gevaarlijke situaties, dan is Krav Maga echt iets voor jou. Het wordt niet gezien als sport omdat je als het ware alleen de techniek leert en er geen wedstrijden zijn om dit op de proef te stellen. Bij Krav Maga leer je zowel hoe je mensen met als zonder wapens kunt weren. Het is een indrukwekkende techniek waar je erg veel aan kunt hebben. Zowel mannen, vrouwen en kinderen kunnen profijt hebben van Krav Maga. 

Geef een reactie